3 hække du kan vælge mellem til din have

Af Henriette - 10 Jul 2024

3 hække du kan vælge mellem til din have

Er du godt i gang med et haveprojekt, og skal til at plante en hæk? Der er flere forskellige at vælge mellem, og hækken skal både se flot ud samtidig med at den afskærmer dit hus fra nysgerrige naboer. Bliv klogere på forskellige hækketyper her. 

Kirsebærlaurbær hæk 

En kirsebærlaurbær hæk er kendt for sine lange og spidse grønne blade, og dens meget tætte vækst. Her kan du vælge mellem sorterne portugisisk kirsebærlaurbær, Rotundifolia, Genolia, Etna, Novita, Ani og flere andre sorter. Hvis du f.eks. vælger sorten Ani, er den meget nem at passe, da den vokser langsomt og maks. kan blive fire meter høj. Hvis du vælger Rotundifolia bliver den to-tre meter høj og bred og vokser med 40-50 cm. Om året. Hækken har derfor en hurtig vækst, og det er også noget du skal overveje, inden du går i gang med dit køb.

Liguster hæk

En Liguster hæk er en ret velkendt og populær slags hækplante. Det gode ved denne, er at den både vokser hurtigt og er nem at passe. Ligusterhække vokser tæt, er meget forgrenede og er derfor gode at bruge til afskærmning, da man ikke kan se gennem den. Her kan du vælge mellem ovalbladet, gylden, vintergrøn og almindelig liguster. Her skal du blot kigge på hvilken form og farve du synes, bladene skal have på din hæk.

Taks hæk

Til sidst kan du også vælge en Taks hæk, som er en stedsegrøn hæk, der ikke kræver særlig meget vedligeholdelse. Det er en hjemmehørende busk, som er meget tilpasningsdygtig og beskeden. Hækken har stedsegrønne nåle og en slank vækstform, og mange vælger at bruge den til afskærmning eller forhavehæk. Her kan du vælge mellem en europæisk, almindelig Hillii eller almindelig Hicksii hæk. Den sidstnævnte hæk får små røde bær om efteråret, hvilket er med til at give lidt liv i hækken.