Er du i tvivl om du har skimmelsvamp

Af api-user@api.flavo.io - 27 Jun 2023

Skimmelsvamp forekommer ofte i boliger, hvor fugt er et problem, men hvis først svampen får lov til at brede sig, så venter problemerne oftest i kø. Derfor er det vigtigt at få gjort noget ved, og er du i tvivl, så få det tjekket, før det pludselig bliver et meget stort projekt at komme af med igen.

Den usynlige fjende

Skimmelsvamp kan i nogle tilfælde ses som den meget karakteristiske og letgenkendelige lille skurk, men andre gange gemmer den sig i bygningsværket, hvor der er fugtigt, lækkert og de helt rette levevilkår for den lille, problemfyldte svamp. Derfor kan det være rigtig svært at opspore og vigtigt at få tjekket. Nogle gange kan det holdes på afstand med udluftning, ligesom huller i tænderne kan med tandtråd, og andre gange er det så svært at undgå, at du kan være overrasket over, at det er noget, du skal til at deale med. Men er det først ankommet, så skal der gøres noget ved det, for der er en del sundhedsskadelige følgere, som alle gerne skal være fri for. Hvis du er så uheldig at have skimmelsvamp, som ikke sådan lige kan ses, så er det en god ide at kende til nogle af de bivirkninger, som følger, så du hurtigere kan få hjælp til at løse problemet. Den udfordringsrige skimmelsvamp i din bolig kan nemlig komme til at medføre gener, som kan komme til udtryk i hovedpine, irritation af luftveje, træthed, allergiske reaktioner, irritation af slimhinder, rødme og irriteret hud. Så hvis du lider af ovenstående, så kan du med god grund få tjekket, om det stammer fra skimmelsvamp, som har fundet vej til din bolig eller arbejdsplads.

Løsningen

Der findes dygtige mennesker, som er specialiseret i at finde og undersøge den lille svamp, og når først den er fundet, så skal boligen bare ordnes, så du igen kan komme til at bo under ordnede forhold. Så hvis du skulle være i tvivl, om dette måske er et problem, som bor under dit tag, så sørg for at få det undersøgt, så du ikke kommer til at leve sammen med det for længe. Dygtige mennesker kan nemlig rimelig let finde ud af, om det er et problem, og så skal det muligvis fjernes og efterfølgende forebygges, så der ikke bare kommer en ny portion skimmelsvamp i konstruktionen. Derfor kan du også få rådgivning til det rette materialevalg.