Få sikret havehyggen med et bålfad til mange gode udendørsstunder

Når haven måske hænger lidt med mulen, og man ikke lige har fået luet ud i ukrudtet, så kan et fint bålsted altid gøre op for det forsømte. For når skumfiduserne først griller, og stjernerne kigger frem, er der ikke noget hyggeligere end at sidde der i familiens skyld.

Gode tips til en have med bål

Det første der skal på plads når man tænker på et bålsted, er brandsikkerheden. Det er vigtigt at man ikke bare placerer det på græsplænen, men har gravet ud til det i forvejen, og sørget for at der ikke er store buske eller træer med lavt hængende grene, som kunne komme til at brænde. Dernæst skal man vælge hvilken form for bålfad man gerne ville have. Det kunne være et fast fad i form af bålfad støbejern. Man kan også få stående bålfad, så at sige, hvor man har et metalstativ over, som man kan tilberede maden på.

Tilbehør til bål

Et bådfad med ild i, kan ikke i sig selv gøre det helt store. Man skal også indtænke nogle siddepladser rundt om, og ventuelt have mulighed for at kunne flytte sig alt efter vindretningen og røgen derefter. Dernæst skal man bruge lidt redskaber til at tilberede mad over ild på. Dette kunne i princippet bare være en pind, man stikker skumfiduser på, men skal man variere sin bål-kost lidt, så kunne bålpander eller gryder til bål være en oplagt idé. Så kan man snildt få tændt op i bålet, og få lavet et helt festmåltid. Er man mere avanceret eller måske bare nørdet, så findes der også toastjern og vaffeljern til bål. Så er man vist sikret at imponere hele familien med sådanne tilbehør.

Vigtigst af alt er stadig brandsikkerheden, som man kan læse mere om ved en online søgning. Ellers er det bare at tænde op!