Hold dig tør og tildækket med en altanmarkise

Åh ja, vi kender det alle sammen: Det starter ud som den dejligste sommeraften, vejret er lunt, fuglene kvidrer, luften er sommersprød, og du får aftensolen ind på din altan. En perfekt aften til at sidde ude og nyde din aftensmad eller et koldt glas vin. Men pludselig ser du det. Én enkel grå sky trækker ind over himlen, det begynder at dryppe, dit tøj bliver fugtigt, du fryser og må se dig nødsaget til at trække indenfor igen.

Du tænker måske, det er uundgåeligt. At det er den danske sommercharme; uforudsigeligheden. Men hvis du havde en altanmarkise, kunne du være blevet siddet på din altan i tørvejr og lyttet til regnens rolige, sagte trommen på stoffet.

Markisen udkonkurrerer parasollen

En markise er perfekt til dig, som ikke ejer en stor have, men har en altan som dit eneste uderum. Den fylder ikke så meget, fordi den skal stå på jorden, men kan nemt rulles ind og ud efter behov. Den er nem at betjene. Derudover er den mere modstandsdygtig over for kraftige vindpust, som godt kan forekomme, specielt når du bor på nogen af de øverste etager i et lejlighedskompleks, hvor der ikke er så meget læ for vinden.

Et værn mod solen

Din markise vil ikke kun vise sig fra sin praktiske side, når det regner eller senere på aftenen, når duggen falder. Når solen står højere på himlen, er den også et godt værn mod de kraftige stråler. På denne måde kan du sidde i behagelig skygge og slappe af med en god bog eller serie. Hvis du tænker også at udnytte din markise som solskygge, er det en god idé at vælge stoffet i en lidt mørkere tone, da dette skygger bedst for solens stråler.

Kombiner din nyindkøbte markise med en hyggelig lyskæde og en varmelampe, og så er du forberedt på de lange sommeraftener.