Sådan renser du din tagrende

En af de ting, du skal huske at gøre, når du ejer et hus, er at rense din tagrende. Hvis du ikke gør det, kan det føre til, at der samler sig blade, grene og andet skidt i tagrenden. Skidt i tagrenden kan gøre, at tagrenden tilstoppes og vandet ikke længere kan løbe af taget. Det kan føre til, at taget begynder at lække, og det er ikke særligt rart. Derfor er det en god idé at rense din tagrende mindst én gang om året. Du kan gøre det selv eller få nogen til at gøre det for dig. Hvis du gør det selv, så skal du først og fremmest sikre dig, at du har de rigtige redskaber. Du skal bruge en kost, en spand og en stige. Hvis du finder ud af, at dine tagrender er i stykker eller er i så dårlig forfatning, at du skal have nye tagrender, så er der også råd for det.

Sådan gør du

For det første skal du sikre dig, at tagrenden er tømt for vand, før du begynder at rense den. Hvis tagrenden er fyldt med vand, så er det svært at komme til bunds i den. Når tagrenden er tømt for vand, så kan du begynde at fjerne det skidt, der er samlet sig i tagrenden. Brug en kost til at fjerne bladene og de grene, der er samlet sig. Tag det hele med ned på jorden, og smid det ud. Når tagrenden er tømt for skidt, så kan du begynde at vaske den. Brug en spand vand til at vaske tagrenden med. Start fra toppen og vask nedad. Lad tagrenden tørre, før du fylder den igen med vand.

Skal du have nye tagrender?

Hvis du finder ud af, at tagrenden er i stykker, så kan du enten vælge at reparere den eller at skifte den ud med en ny.