Indretning i nordisk stil en hyldest til lyset og naturen

Af Heymedia Partners - 12 Oct 2022

Nordisk indretning er kendt og elsket for de enkle og rene linjer. Det er en indretning, der passer perfekt til det nordiske lys, og som samtidig tager udgangspunkt i de naturlige materialer. Den bygger på tre hovedelementer: lys, naturen og det enkle.

Alle elementer spiller sammen om at skabe et roligt og afslappet miljø, der er rart at være i. Naturen inddrages i indretningen ved for eksempel badeværelsesmøbler, møbler eller et køkken i træ eller bordplader i eksempelvis granit. 

Hvordan giver man køkkenet et nordisk udtryk?

Et af de mest karakteristiske træk ved et nordisk køkken er, at det ofte er et køkken i træ med rene linjer og en bordplade i en lys farve. Lyse elementer giver nemlig et roligt udtryk, som passer perfekt til den nordiske stil, ligesom et køkken i træ. 

Derudover er det også typisk for nordiske køkkener, at der ikke er for mange ting på hylderne. Dette giver nemlig også et mere roligt udtryk. Ofte vil man se reoler med blot enkelte pyntegenstande og køkkenredskaber, der er gemt væk i skuffer. På samme måde vil man ofte se enkelte plakater eller billeder hængende på væggene i nordiske køkkener. Alt i alt giver det altså et mere stilrent og roligt udtryk, som passer perfekt ind i den nordiske indretningsstil.

Hvordan kan man skabe en nordisk stil i sin egen bolig?

Nordisk stil er kendetegnet ved enkelhed, rene linjer og enkle farver. Derudover er det også typisk for denne stil, at man anvender naturens materialer, som f.eks. træ og sten. Dette giver ofte et roligt udtryk, som passer godt til nordiske hjem.

Hvis man ønsker at skabe denne stil i sin egen bolig, så kan man starte med at se på de genstande, man har i sin bolig. Er der for mange ting? Er der for meget rod? Mange mennesker har flere ting, end de reelt set har brug for, og dette kan være med til at give et rodet udtryk i ens bolig. Så her kan det være en god idé at rydde lidt op, så man får rene flader. 

Derefter kan man begynde at se på farverne i sin bolig. I den nordiske stil vil det typisk være mere almindeligt med hvide vægge, men du kan eventuelt også overveje at male en væg i en neutral farve. Når det kommer til billeder og plakater, så hold dig dog til simple motiver eller farver, da dette ofte passer bedst ind i den nordiske stil. Det hele handler om de rene linjer.

Hvilke elementer indgår typisk i en nordisk indretning?

Nordisk indretning er med til at skabe et lyst og roligt miljø i boligen, hvorfor man med fordel kan fokusere på boligens belysning, så man kan skabe den helt rigtige stemning i hjemmet.

Udover belysningen er det også vigtigt med de rette møbler, tekstiler og farver. Møblerne bør være enkle i design med rene linjer, men samtidig behagelige at tage i brug.

Forhåbentlig er du nu blevet klogere på den nordiske indretningsstil, og hvordan du kan implementere den i dit hjem.