Biopejs: Levende lys i den mørke tid

Stemningen og hyggen indenfor er for mange i højsæde, når dagene bliver kortere, og temperaturen falder. Er I så heldig at have en pejs, I kan lune jer ved, så har I sikkert allerede tændt op. Men er I i stedet nogle af de mange, som drømmer om at have én, så I kan sikre jer varme, hyggelige stunder i vintertiden, så sæt jagten i gang, og find jeres næste fritstående biopejs!

Hvad er en biopejs?

Til forskel fra den gammeldags kamin eller klassiske brændeovn bruger en biopejs bioethanol som brændstof og kan derfor være et mere miljøvenligt alternativ. I slipper dermed for at bevæge jer ud for at hugge brænde, installere en skorsten, og I behøver ikke at holde øje med asken og rengøre pejsen efter brug.

En biopejs afgiver ikke nær så meget varme, men skaber i stedet stikflammer, som giver den samme hyggelige stemning af levende lys, der laver skær over på juletræet. 

Nogle af dem kommer med en fjernbetjening, så I kan styre lysets styrke og varme.

Hygge som del af indretningen – både inde og ude

Samtidig er en biopejs også mere moderne og findes i utallige, æstetiske designs, der rammer lyset og varmen ind. Der er mange former, I kan implementere i indretningen, som kan lege med udtrykket i jeres hjem. 

Er I ikke til de fritstående pejse, findes der også ophængte og vægindbyggede modeller, der kan frigøre mere gulvplads i små rum f.eks. Nogle biopejse er designet mere hårdføre til at kunne stå på terrassen, så I kan nyde endnu flere aftentimer – også når sommeren går på hæld. 

En biopejs giver dermed mange løsninger til jeres hjem, hvis I drømmer om at udsmykke væggen, sætte en hyggelig atmosfære indenfor eller tilføje lidt varme til jeres uderum med skæret fra flammerne.