Gor din have og ejendom vinterklar

Af Heymedia Partners - 25 Oct 2022

Vinteren er lige om dørene, og det handler om at nyde de sidste solskinsstråler til sit fuldeste. Vi går en tid i møde, som byder på uforudsigeligt vejr, hvorved det er godt at være så forberedt som muligt, inden de lumske frostgrader melder sig. Det er altså tid til at vintersikre din ejendoms yderarealer, så de kan stå lige så flot, når de atter skal tages i brug til næste årstid.

En sikker og flot terrasse

Det danske vejr er utroligt svingende, hvilket giver god grund til bekymring, når der er ændringer undervejs. For udenfor har du ikke blot havemøbler og krukker, men også fliser og tagrender, som fortjener en god vedligeholdelse hele året igennem. For at holde dine udendørsarealer flotter og indbydende, er det altså strengt nødvendigt med en fliserens og meget gerne på jævnlig basis. For det giver bare et helt andet helhedsudtryk, når din terrasse står knivskarpt, og med en fliserens, kan du forhindre, at dine fliser bliver kedelige og mørke, samt at der danner sig alger, som kan gå hen og blive rigtig glatte til vinter, og på den måde udgøre en reel fare, når man betræder fliserne.

Husk også pynten

Men ikke nok med fliserne, så dine plantekrukker også tages med i betragtning, når din ejendom skal gøres vinterklar. For selvom krukkerne pryder din have, og mange krukker tåler meget, men der er også nogle, som ikke tåler alt det vind og vejr, som de bliver eksponeret for, når først graderne falder og stormene tager til i styrke. Altså bør du være opmærksom på dine udendørskrukker, da disse kan få revner, hvorved vand kan samle sig i krukken, og frosten således vil få dem til at sprænge. Placér derfor dine krukker i læ for regn og andet nedbør, eller sørg for at frostsikre dem, så de kan stå lige så flotte til næste sæson.