Hvilke gulvtyper har den bedste lydisolering

Af api-user@api.flavo.io - 25 Nov 2022

Ønsker du at dit nye gulv skal bidrage til at skabe en bedre akustik og dermed et bedre indeklima i din bolig, så er nogle gulvtyper et bedre valg end andre. Her kan du få et bud på hvilke gulvtyper du bør gå efter, hvis lyd er en vigtig faktor i dit gulvvalg. På FlotteGulve.dk finder du et stort udvalg af akustikgulve.

Står du og skal købe et nyt gulv er det en god ide at have dit indeklima med i overvejelserne og især i forhold til lyd akustikken i et rum spiller det en stor rolle, hvilket gulv du vælger, da der er stor forskel på hvordan forskellige gulvtyper påvirker akustikken.

Vil du gerne forbedre lyd akustikken så er der især to typer gulve, der vil være et fremragende valg den ene er akustikgulve mens den anden er gulvtæpper.

Akustikgulve, findes indenfor forskellige gulvtyper og kan eksempelvis være klikvinyler, DISANO eller korkgulve. Fælles for de fleste akustikgulve er, at de som en del af deres opbygning har et korklag. Kork er nemlig et fremragende materiale til lydisolering. Mange akustikgulve har også en overflade der er blødere og mere elastisk end f.eks. et trægulv eller et klinkegulv. Det i sig selv mindsker trinstøjen og gør at gulvet reflekterer mindre lyd end de hårde gulve.

Vil du gerne have et trægulv eller et laminatgulv, så kan du forbedre gulvets lydisolerende egenskaber ved at lægge et støjdæmpende underlag under gulvet.

Gulvtæpper er også et fremragende valg, hvis du vil have et gulv, der er lydisolerende. Gulvtæpper er nemlig dejligt bløde, hvilket gør, at de er skønne at gå på, men også betyder, at de ikke reflekterer lyd. Trin Støjen vil også være minimal hvis du har valgt et gulvtæppe.

I forhold til lydisolering og akustik er klinker det absolut dårligste valg. Til gengæld er de utroligt praktiske og kan derfor være et godt valg af andre årsager. Vælger du klinker kan du med fordel tænke akustikken ind i din indretning ved at opsætte akustikpaneler i rummet.