Bring hyggen fra stuen ud i haven

Af api-user@api.flavo.io - 12 Dec 2022

Sidder du ikke ude i haven så meget som du gerne ville? Du synes måske havearbejdet er uoverskuelig, og det er svært at have mod på at invitere dine gæster ud at sidde på terrassen. Frygt ikke – med små ændringer kan din have føles mere hjemlig og tiltalende. Læs her, hvad du kan gøre for at bringe hyggen ud i haven.

Skab stemning med den rette belysning

Hvis der er noget, der virkelig kan bringe hygge med sig, er det belysning. En lampe eller lanterne kaster et varmt og imødekommende skær omkring sig, og kan virkelig pryde en terrasse eller et havebord. Online kan du købe mini solceller, som med sit farveskiftende lys skaber stemning. Lamperne kan drives af både sollys, USB-opladelige batterier eller blot oplade via en stikkontakt. Du kan altså bruge dem året rundt, uden at skulle bekymre dig om solstrålerne er stærke nok. Lamperne har et simpelt design som passer ind i alle slags haver. Og hvis du i de helt kolde vintermåneder slet ikke benytter haven, kan du blot hive lampen ind i stuen – de beregner sig nemlig også til indendørs brug.

Skab et naturligt rum

Nogle mennesker foretrækker en have, der står skarpt og simpelt – men hvis det ser for hårdt, koldt og ubekvemt ud, har man ikke lyst til at sidde derude. Selvfølgelig må haven gerne være ordentlig og ryddet, men samtidig bør den også være hjemlig og indbydende, hvis man skal få lyst til at sidde derude. Du kan prøve at skabe nogle bløde siddepladser; puder, hynder og tæpper kan gøre at man føler sig komfortabel i haven, og får lyst til at bruge tid derude. Det gør heller ikke noget at haven ser lidt landlig og naturlig ud; vilde blomster og en smule rod i bedene kan skabe en naturlig idyl.