Sadan restaurerer du mobler fra loppemarkedet

Af api-user@api.flavo.io - 21 Dec 2022

Flere og flere danskere får i disse tider øjnene op for genbrug af gamle møbler. Måske kender du allerede nogen, som køber gamle møbler og giver dem nyt liv. Restaurering af gamle møbler er en sjov hobby, men også én af de få hobbyer, som du faktisk kan tjene penge på. I denne oversigt kan du få inspiration til hvordan det kan gøres. Hvis du også gerne vil arbejde med metal, så se vores udvalg af metalbor her.

Hvorfor restaurere møbler?

Restaurering af møbler er for dig, som gerne vil forene kreativitet med teknisk nørderi. Derudover er der mange, som med stor succes sælger deres restaurerede møbler på nettet med god profit. Du får altså en hobby, som samtidig er en overskudsforretning, og det er jo svært at være helt utilfreds med.

Rengøring og sandpapir

Mange gamle møbler har faktisk ikke brug for meget arbejde og ofte kan et møbel skinne på efter lidt rengøring. Det fjerner det gamle snavs og afslører det smukke møbel nedenunder. Andre tilfælde kan der være brug for lidt mere arbejde, blandt andet i form af sandpapir. Det fjerner mere indtørret snavs og kan også være nødvendigt, hvis du gerne vil male møblet. På den måde kan malingen nemlig sidde bedre fast.

Et smukt lag maling

Selv det mest slidte og afskallede møbel kan få nyt liv efter en omgang maling. Det er også en god metode, hvis der er hak og ridser på møblet. Her kan malingen nemlig skjule disse skønhedsfejl. Kun fantasien og din personlige smag sætter grænserne for hvilke farver du har brug for, og der er rig mulighed for at eksperimentere med farverne.

Tilføj små detaljer

Skønhed ligger i de små detaljer. F.eks. kan nogle nye messinghåndtag på en gammel kommode forvandle det til et trendy møbel, som er værdig til selv det mest smarte hjem.