Skandinaviske mobeldesignere du skal kende 2

Af api-user@api.flavo.io - 27 Jan 2023

Skandinavisk design er kendt i hele verden, og det samme er skandinaviske møbeldesignere. Enkelhed, minimalisme og funktionalitet er kendetegnene ved tilgangen til design, og det hitter blandt mange. Leder du efter en nye møbelinvestering til din lejlighed og mangler du inspiration, så læs med herunder!

Lars Tornøe

Møbeldesigneren lars tornøe er en moderne og nutidig designer fra Norge, som tegner møbler og andre boligartikler såsom lamper. Hans designs er altid præget af en enkelhed med en skulpturel tvist. Tornøe er også kendetegnet ved et cool men underspillet look. Den finske designer er især kendt for sine knager kaldet The Dots og den stilrene bordlampe Kizu. Faktisk har hans værker været udstillet i flere storbyer helt fra Soul til Stockholm.

Arne Jacobsen

Hvis du er en rigtig møbel-nørd, så kender du helt sikkert Arne Jacobsen. Den kendte møbeldesigner har nemlig haft en enorm stor indflydelse og betydning for den skandinaviske designudvikling. I dag er hans værker mange penge værd og står i mange stilfulde hjem i hele verden. Især stolene Svanen og Ægget er nogle af Arne Jacobsens største designs.

Eero Saarinen

Den kendte arkitekt og møbeldesigner Eero Saarinen er også blandt nogle af Skandinaviens mest kendte designere. Saarinen er blandt andet kendt for sit monument i USA kaldet St Louis Arch eller Gateway Arch. Dog har den finske designer også lavet mange banebrydende møbler. Du kan helt sikkert genkende hans populære stole og hans Tulip Table.

Hans Wegner

Hans Wegner er en af Danmarks mest kendte møbeldesignere og møbelsnedkere gennem hele designhistorien. Faktisk er Hans Wegner i dag kendt i hele verden og er et stort forbillede for skandinavisk design. Han bliver i dag kaldet Stolens Mester, da han især er kendt for sine mange stole. Dog er Y-stolen og bamsestolen de mest ikoniske af hans værker og er i dag et kæmpe vartegn for dansk design.