Sådan behandler og forebygger du strawberry legs 

Har du nogensinde bemærket små sorte eller rødlige prikker på dine ben, især efter barbering? De kaldes ofte “jordbærben” og opstår, når porerne eller hårsækkene bliver tilstoppet af døde hudceller, talg, snavs og bakterier. I dette blogindlæg giver vi dig en guide til strawberry legs, hvordan man behandler dem, og hvordan man kan forebygge dem i fremtiden. 

 

Hvad er “strawberry legs”? 

 

Strawberry legs, også kendt som jordbærhud, opstår, når porerne eller hårsækkene bliver tilstoppet af døde hudceller, talg, snavs og bakterier. Det viser sig som små sorte eller rødlige prikker på benene, som kan blive mørkere, hvis porerne ikke bliver renset og fortsat udsættes for luft. Tilstanden er særlig almindelig hos kvinder, der har mørkt hår på benene, fordi disse hår nemt kan blive fanget i de tilstoppede porer. Heldigvis er der et par ting, du kan gøre for at hjælpe med at reducere udseendet af strawberry legs. Det er en god idé at eksfoliere regelmæssigt med BHA (f.eks. salicylsyre), som er den mest effektive syre til dybderensning af porerne og især til at opløse talg og andre fedtopløselige stoffer, der kan tilstoppe porerne. Du bør også bruge en fugtighedscreme med SPF, efter du har barberet dine ben, for at holde dem fugtige og beskyttet mod solskader. Endelig bør du overveje at bruge en elektrisk barbermaskine i stedet for en almindelig skraber, da elektriske barbermaskiner har tendens til at være blidere mod huden og mindre tilbøjelige til at forårsage irritation eller indgroede hår, der kan bidrage til jordbærhud. 

 

Hvordan kan jeg forebygge strawberry legs?

 

For at forhindre, at jordbærben overhovedet opstår, er det vigtigt, at du ikke springer nogle trin i din hudplejerutine over, mens du barberer dine ben! Sørg først og fremmest for, at du bruger et skarpt blad, så du ikke trækker i huden, mens du barberer dig – sløve blade vil trække mere på huden, hvilket vil øge risikoen for irritation eller indgroede hår, der dannes. Brug derefter altid barberskum eller gel, så bladet glider glat hen over huden – det mindsker friktionen, hvilket yderligere mindsker irritation. Til sidst skal du sørge for at skylle alle spor af barberskum af, inden du slutter af med en fugtighedscreme med SPF – dette vil hjælpe med at beskytte din nybarberede hud mod solskader samt give langvarig hydrering! Heldigvis er der måder at både behandle eksisterende tilfælde af jordbærhud og forhindre dem i at opstå i fremtiden! Ved at eksfoliere regelmæssigt ved hjælp af BHA (f.eks. salicylsyre), bruge en fugtighedscreme med SPF efter hver barbering og skifte fra almindelige barbermaskiner til elektriske barbermaskiner, hvor det er muligt; vil du være i stand til at reducere deres udseende betydeligt! Så glem ikke disse tips, næste gang du skal til pleje! Mange er usikre på deres ben. Selv om det ofte kan føles som om din hud har et liv for sig selv, så er der faktisk en række af forskellige ting du kan gøre for at forebygge skader på din hud og sørge for at den ser fantastisk ud døgnet rundt!