Sadan far du en bedre nattesovn

Af Peter - 20 Jul 2022

Vores søvn er på mange måder enorm vigtig for vores trivsel. Du har sikkert prøvet at sove dårligt i en periode og mærket, hvordan det har påvirket dit humør og din koncentration. Men søvnmangel har også en negativ effekt på mange andre aspekter af din sundhed, og derfor er det vigtigt, at du tager hånd om din søvn.

Det er ganske normalt at have perioder, hvor du sover dårligt. Det er desværre noget, som de fleste af os har prøvet før. Til gengæld kan du gøre dit bedste for, at det sker så sjældent som muligt. Dette får du nogle tips og tricks til i de følgende to afsnit af denne artikel.

Find den rigtige seng

Det vigtigste aspekt i forhold til en god nattesøvn er sengen. Der findes dog ikke nogen seng, der er perfekt for alle, så dette er i høj grad en smagssag. Dog kan en Dunlopillo elevationsseng være god til dig, der har lidt svært ved at falde til ro om natten. En Dunlopillo elevationsseng giver nemlig komfort til kroppen under søvnen, og dermed vågner du altså ikke fordi, at du ligger dårligt. En Dunlopillo elevationsseng kan samtidig være smart, hvis du godt kan lide at læse om aftenen. Så behøver du nemlig ikke en stak puder i ryggen, for at ligge i en optimal læseplacering, men du kan blot indstille sengen.

De rigtige vaner

I forlængelse af at læse om aftenen er det vigtigt, at du får nogle sunde vaner omkring din nattesøvn. Og her kan dét at læse være en glimrende måde at falde til ro på. Du kan eventuelt også lytte til podcast eller tage et varmt bad. Det vigtigste er bare, at du undgår alkohol, rygning og skærmtid op til sengetid. Dette kan nemlig påvirke din søvnkvalitet i en negativ retning og dermed gøre dig mere udmattet til dagen efter.